darmendarmen

DE darmen , misschien wel ons belangrijkste orgaan.

De darmen zijn voor de geboorte nog helemaal schoon. Pas na de bevalling komt een kind voor het eerst in aanraking met bacteriën. Bij een vaginale bevalling is de darm flora van de moeder de basis waarop de flora van een kind zich ontwikkelt. Als de moeder drager is van een schimmel , zullen er bij de baby al meer schadelijke bacteriën aanwezig zijn. Deze afwijkende ontwikkeling brengt een grotere kans op gezondheidsproblemen met zich mee. Zoals b.v. : allergie, eczeem , astma, coeliakie, luchtweg problemen etc . De samenstelling van de darmflora en de verhouding tussen goede en slechte bacteriën verschilt van persoon tot persoon en wordt mede beïnvloed door voeding, leefstijl, medicatie en stress.

Antibiotica en probiotica

Antibiotica worden vaak voorgeschreven bij bacteriële infecties, om de ziekteverwekkers uit te schakelen. Alleen schakelt de antibiotica ook de goede bacteriën uit . En de goede bacteriën zijn juist hard nodig voor ons immuunsysteem en ons algehele welbevinden.

Hoe krijgen we darmen weer in een goede conditie ?

Met probiotica . Probiotica kunnen voor iedereen een zinvolle aanvulling op de voeding zijn en zorgen voor een juiste balans in de darmflora. En die balans is heel belangrijk omdat hij onze gezondheid beïnvloedt.

 

Hoe kiest U voor de beste probiotica ?

Het mooiste is om uit te laten testen welke probiotica goed voor U is. Er zit tenslotte heel veel verschil in de samenstellingen daarvan. Kies in ieder geval voor een goed merk, en een product waar geen onnodige toevoegingen in zitten .  Ook kunt U een afspraak maken om U klachten te bespreken en te laten testen op welke probiotica of andere ondersteunende middelen U het beste reageert .

www.mirandateeuwen.nl

miranda@teeuwen.nl

023-5246640