Natuurgeneeskunde

Binnen de holistische visie gaat men er vanuit dat gezondheid een toestand is van balans tussen de verschillende aspecten in en om ons heen ( lichaam, geest emotie, sociaal gebeuren, omgeving etc ) Bij ziekte is die balans verstoord. het lichaam geeft signalen van ongemak waar we aandacht aan dienen te besteden. De behandel methode is afhankelijk van de klachten en richt zich op de hele mens met al zijn facetten.

Toegepaste methodes

  • Klassieke en energetische massages
  • Voetreflexologie
  • Ondersteuning met fytotherapie of homeopathie
  • Touch for health en vega test
  • Aura, chakra en meridiaan therapie├źn

Reguliere – versus alternatieve behandeling

In grote lijnen kunnen we stellen dat het verschil tussen regulier en alternatief ligt in de manier van denken. De reguliere behandeling gaat uit van analyse en ziet alles veelal als los staand. De alternatieve behandeling gaat ervan uit dat een klacht een deel is van het geheel en probeert de oorzaak van de klacht te achterhalen. Elk mens is uniek , zowel als individu als in relatie tot de omgeving ( holistisch visie ). Door deze kijk op de klachten kan een alternatieve behandeling een prima aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Indien nodig zal ik ook altijd contact opnemen met de behandelend arts.

Bestemd voor

Vele acute en chronische klachten, ook psychisch gerelateerde klachten. Mensen met stress klachten, hoofdpijn, vermoeidheid etc Mensen met rug/ nek klachten, maag/darm problemen, hyperventilatie. Huid problemen, menstruatie /overgang’s klachten, migraine en nog veel meer. Mensen met chronische aandoeningen waar de reguliere therapie├źn moeilijk een behandeling op kunnen afstemmen. En ook voor kinderen met allerlei problemen en klachten.

Behandeling

Het aantal behandelingen hangt af van de aard van de klacht. Na een gesprek zal een anamnese afgenomen worden en dmv de voetreflex en of de touch for health een diagnose worden gesteld. Aan de hand daarvan zal (indien nodig in overleg met Uw huisarts ) een behandel plan gemaakt worden. De tijdsduur en de kosten zijn afhankelijk van de behandeling. Omdat ik aangesloten ben bij de V.N.T. worden de behandelingen door diverse ziektekosten verzekeraars ( deels ) vergoed. Dit zal per 01-01-2017 gaan veranderen i.v.m de europese wetgeving.

Massage therapie

Massage is een uitstekende manier om te ontspannen. Regelmatige massages doen de klachten afnemen, hoofdpijn verzachten en verkrampte pijnlijke spieren ontspannen. Door de massage wordt de bloed en energie circulatie bevorderd. het verbeterd de ademhaling en men kan zich bewust worden van de gedachten achter de spanning.

Voetreflexzone massage

Door het masseren van de reflex zones die in verbinding staan met het hele lichaam wordt de bloedsomloop gestimuleerd, energie blokkades verminderd en / of opgelost en worden afvalstoffen afgevoerd. Voetreflexologie oefent een gunstige invloed uit op het hele lichaam. De massage heeft zowel een ontspannende als een helende werking .

Fytotherapie

Ook wel kruiden leer genoemd. met o.a. de fytotherapeutische middelen ondersteunen we het zelf genezend vermogen waar ieder mens over beschikt. De ondersteunende middelen hebben mits ze vakbekwaam toegepast worden geen neveneffecten en dragen bij aan een natuurlijk herstel.

Maak nu uw afspraak

klik hier

Maak nu uw afspraak

klik hier